Despre ENTEN

formula matematica

Agrometeorologia reprezintă studiul și utilizarea informațiilor despre vreme și climă pentru a îmbunătăți sau extinde culturile agricole și productivitatea acestora. Implică interacțiunea factorilor meteorologici și hidrologici cu agricultura, care înglobează horticultura, creșterea animalelor și silvicultura.

În ciuda dezvoltării tehnologiei agricole din ultima perioadă, producția agricolă este dependentă de factorii meteorologici și climatici. Doar prin înțelegerea și interpretarea acestor factori se poate ajunge la o industrie agricolă sănătoasă.

Majoritatea operațiilor agricole sunt sensibile la elementele meteo: aplicarea îngrașămintelor și pesticidelor, plantarea, deplasarea utilajelor agricole și recoltarea. Toate acestea oferă rezultatele optime în condițiile meteo potrivite. Prin prognoze de medie și lungă durată, agrometeorologia prezintă agricultorilor cum și când să beneficieze cât mai bine de aceste situații.

Proiectul Enten, în premiera pentru România, pune la dispoziția agricultorilor un sistem revolutionar de prognoză, prevenire și consultanță agricolă menit să maximizeze productivitatea și să minimizeze pierderile. Construit cu ajutorul unora dintre cei mai profitabili și bine tehnologizați fermieri din România, sistemul Enten folosește trei elemente centrale pentru a proteja, în timp real, investiția agricultorilor:

statie meteo

1. Stații meteo moderne

Stații meteo de ultimă generație amplasate pe terenul clientului, menite sa extragă parametrii meteorologici din micro-climatul fermei.

camp culturi

2. Specialiști agronomi

Una dintre cele mai performate echipe de specialiști agronomi din România.

formula matematica

3. Modele matematice

Modele matematice, validate de structuri internaționale de profil, capabile să determine riscul ca o boală sau un daunător să își facă apariția.

Explicare parametri:

Lw - umiditatea la nivelul frunzei

At - temperatura în aer

NCLBinfection - probabilitatea apariției infecției

Misiunea Enten este de a ușura viața agricultorilor din România oferind poate cel mai important avantaj pentru un business de succes: predictibilitate.

Suntem convinși că, în doar câțiva ani, prin efortul susținut al tuturor membrilor echipei, vom influența pozitiv productivitatea agricolă din România folosind avantajul competitiv pe care îl punem la dispoziția fermierilor.